(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Brusinkový kompot z rybízu (nebo i z brusinek)
Potřebné ingredience
1 Kg zralých přebraných kuliček, 1/2 Kg pískového cukru, 2 hřebíčky, 1 menší svitek celé skořice, 4 lžíce vody na podlití
Postup přípravy
Lehce vymaštěný hrnec ( používám takový ten černý co se nepřipaluje) mírně zahřejeme a přidáme do něj rybíz, podlijeme trochou vody a zakryté poklicí vaříme. Jakmile plody pustí více šťávy, přidáme hřebíček, skořici a při mírném varu bez poklice zahušťujeme asi 20 minut. Potom přisypeme cukr a opatrně mícháme do jeho rozpuštění. Zahušťujeme ještě asi 5 minut. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a sklenice obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme do vystydnutí. Plníme-li za nižší teploty, sterilujeme 20 minut při 80°C.
Takto zavařený rybíz pak dávám jako přílohu na maso ke svíčkové. Přeji dobrou chuť!
Takto zavařený rybíz pak dávám jako přílohu na maso ke svíčkové. Přeji dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé